Sayfalar

27 Ağustos 2013 Salı

TARİHTEN BUGÜNE DÜŞEN NOTLAR: 28 AĞUSTOS 1898;

115 YIL ÖNCE BUGÜN,

KUZEY KAROLİNA EYALETİ NEW BERN KENTİNDEN CALEB BRADHAM, İŞLETTİĞİ DRUGSTORE’DA ÜRETTİĞİ BRAD’İN İÇECEĞİ’NE (BRAD’S DRINK) RAKİBİNİN YAPIMINDA KULLANDIĞI SİNDİRİM ENZİMİ PEPSİN İLE KOLA FINDIĞINDAN ESİNLENEREK VERDİĞİ PEP COLA TİCARİ İSMİNİ SATIN ALMIŞ VE BRAD’S DRINK ADINI PEPSİ COLA YAPARAK ARTIK O ŞEKİLDE SATMAYA BAŞLAMIŞTI.

Pepsi Cola-1898

1906 yılında ABD Gıda Enstitüsünün içecek içerisinde zararlı bir madde olmadığını görmesiyle satışı serbest bırakılmıştı.
Pepsi-Cola 1905
Pepsi-Cola 1906
Pepsi-Cola 1940-1962

Artan talebin de etkisiyle ilk şişeleme fabrikaları Kuzey Karolina eyaletinin Durham ve Charlotte kentlerinde kurulmuştu. Bugün dünyanın birçok ülkesinde şişeleme ve üretim fabrikası bulunan Pepsi, hemen hemen tüm ülkelerde satılmakta ve büyük bir pazar payına sahiptir.
2012 yılında Coca-Cola ve Pepsi şirketleri ABD yasaları uyarınca ürünlerinin üzerine kanser uyarı etiketi konulmaması için içeceğe karamel rengi veren 4 - metilimidazol maddesini azaltmışlar ve ürünlerinde herhangi bir kanser riski olmadığı ama bunun önlem almak adına gerekli olduğunu ve ürünlerin tadında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtmişlerdi.

Hiç yorum yok: