Sayfalar

13 Kasım 2013 Çarşamba

49 YIL ÖNCE BUGÜN, İYİ NİYETLİ KIRK DOUGLAS TÜRKİYE’YE GELMİŞTİ...


TARİHTEN BUGÜNE DÜŞEN NOTLAR:
14 KASIM 1964;


49 YIL ÖNCE BUGÜN,

AMERİKALI AKTÖR KIRK DOUGLAS, “İYİ NİYET ELÇİSİ” OLARAK TÜRKİYE’YE GELMİŞ, BAŞBAKAN İSMET İNÖNÜ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ.


Hollywood'ın gelmiş geçmiş en başarılı aktörlerinden biri olan Kirk Douglas, ününün dorukta olduğu 1964 yılının sonlarında Amerika'nın "iyi niyet elçisi" olarak Türkiye'ye gelmişti.

Şampiyon”, “Karakolda” ve “Spartaküs” gibi filmlerde başrol oynamış, dönemin en önemli yıldızlarından biri olarak ülkemizde büyük ilgi görmüş, kibarlığı ve sempatik tavırlarıyla herkese kendini çok sevdirmiş, özellikle genç kızlar kendisinden imza alabilmek için yarışmıştı.


Çocuk yıldız Ayşecik (Zeynep Değirmencioğlu), “Bir daha hiç yıkanmayacak” sözü vererek, Douglas'ın eteğine imza atmasını sağlamış, üç gün sonra, Prodüktörler Cemiyeti'nin onuruna düzenlediği yemekli toplantıda, çekiciliğinin doruğundaki Neriman Köksal, ünlü aktörden sıcak bir öpücük koparmayı başarmıştı.


Ancak aynı gece, Douglas’a en ilginç teklif Fatma Girik'ten gelmişti. Girik, yakışıklı film yıldızından, dekoltesinin açıkta bıraktığı göğsüne imza atmasını rica etmiş, centilmenliğinden taviz vermeyen Douglas ise bu cazip teklifi kibarca reddedip, Fatma Girik’in sağ kolunu imzalamakla yetinmişti.


Başbakan İsmet İnönü'yü de evinde ziyaret eden Kirk Douglas,
“Gerçek dünyayı yöneten bir kişiyle görüşmek, hayal dünyasının bir kişisi için büyük onur” diyerek jest yapmış, hazır cevaplığı ve zekası ile ün yapmış İsmet Paşa'nın yanıtı ise her zamanki gibi muhteşem olmuştu:
“Sanatçılar birbirleriyle her yerde karşılaşabilirler.”

Hiç yorum yok: