Sayfalar

8 Kasım 2013 Cuma

46 YIL ÖNCE BUGÜN, ROLLING STONE MÜZİK DERGİSİNİN İLK SAYISI ÇIKMIŞTI.

TARİHTEN BUGÜNE DÜŞEN NOTLAR:
9 KASIM 1967;


46 YIL ÖNCE BUGÜN,
Jan Wenner tarafından kurulan iki haftada bir çıkacak olan müzik dergisi,
 kapağında asker John Lennon fotoğrafı ile ve altında Er Gripeweed’i tanıdınız mı? Richard Lester’in yeni filmi O Savaşı Nasıl Kazandım’da John Lennon var.” altyazısı ile  yayın hayatına başlamıştı.

Rolling Stone Dergisinin ABD tirajı 1,5 milyon civarındadır.


Rolling Stone, (Avustralya hariç) 1990'lara kadar sadece Amerika çıkışlı bir dergi olarak kalmıştı. Günümüzde ise 9 farklı ülke (Avustralya, Arjantin, Brezilya, Çin, Almanya, Endonezya, İtalya, İspanya, Rusya) basımı yayınlanmaktadır.




Özellikle rock müzik meraklısının vazgeçilmezi olan Rolling Stone dergisinin ilk Türkçe sayısı Haziran 2006'da Madonna, Red Hot Chili Peppers ile Mor ve Ötesi olmak üzere üç ayrı kapakla çıkmış ve yayın hayatına başlamıştı.

Derginin Amerika'da 1000'inci sayısını kutlaması dolayısıyla özel bir sayı hazırlanmış, bu sayıda derginin 100 önemli kapağı ve hikayeleri yer almıştı. Bunun şerefine Türkiye Rolling Stone’la beraber de 1000'inci yıla özel bir ek verilmişti. Yerli ve yabancı konuları işleyen ve röportajlara yer veren dergi müzikle sınırlı kalmıyor, sinema, eğlence, moda ve rehber sayfalarını içeriyordu. Derginin ilk sayısı 2 YTL'ye satılmış, sonraki aylarda 4 YTL'ye satışa sunulmuştu.

Müzik dışındaki konulara da yer veren Rolling Stone Türkiye,
2009 yılı başında yayın hayatına veda etmişti.

Hiç yorum yok: