Sayfalar

14 Ağustos 2013 Çarşamba

TARİHTEN BUGÜNE DÜŞEN NOTLAR: 15 AĞUSTOS 1969;

44 YIL ÖNCE BUGÜN,





CUMAYDI VE KİLOMETRELERCE UZANAN OTOMOBİL KONVOYU NEDENİYLE DAHA ÖNCE SAAT 16:00 DİYE BELİRLENEN BAŞLANGIÇ SAATİ SARKMIŞTI, MÜZİSYENLERİN ÇOĞU DA YİNE TRAFİK NEDENİYLE OTELLERİNDE MAHSUR KALMIŞ ALANA GELEMEMİŞLERDİ,

PEKİ KİM SAHNEYE ÇIKACAKTI? ELBETTE EN ÇABUK KİM ÇIKABİLECEKSE, BÖYLELİKLE TEK SEÇENEK OLAN RICHIE HAVENS İLE SAAT 17:07’DE “WOODSTOCK” BAŞLAMIŞTI…



SAAT 22:35’DE SAHNEYİ RAVİ SHANKAR ALMIŞ,

01:30’DA DA JOAN BAEZ SAHNEYE ÇIKMIŞ,

4 ŞARKI SESLENDİRMİŞ,


5. ŞARKISI OLAN “WE SHALL OVERCOME”I
SESLENDİRDİKTEN SONRA
SAAT 02:00 DA YAĞMUR YAĞMAYA BAŞLAMIŞ
VE 3 SAAT BOYUNCA KESİLMEMİŞTİ.




New York yakınlarında bir mandırada 400 bin kişinin katılımıyla başlayan festival üç gün sürmüş, “Woodstock”un efsane olmuş Poster’i bir gecede yapılmak zorunda kalmıştı. Daha önce Walkill’de yapılması planlanan festival Bethel’de Max Yasgur’un arazisinde yapılacaktı.


David Byrd Art Noveau tarzında,
uzun sürede çok renkli bir poster hazırlamıştı.

Ancak yer değişikliği olunca organizatör Michael Lang, ertesi sabaha tekrar yetiştirmesi için David Byrd’den poster isteyince bunu David kabul etmemişti. Sanatçı Skolnick’in evinde küçük kızları makasla renkli kağıtları keserek kolaj yapıyorlardı ve kızlar renkli elişi kağıtlarından “catbird” denilen güvercine benzeyen tombul kuşlar kesiyorlardı.


Skolnick ekipten değildi ama bir poster ihtiyacı olduğunu duymuştu, şişman beyaz kuşlardan birini makasla kesip bir flütün üzerine yerleştirip, bunu da telefonla Lang’e ve Rosenman’a anlatmıştı.


Posterin ertesi sabah baskıya yetişmesi gerekiyordu ve hep beraber telefonda flütü gitar ile değiştirme kararı vermişler ve böylelikle poster ortaya çıkmış, poster 7 renk olarak ve tamamen kızların renkli elişi kağıtları ile yapılmış olarak sabah Lang’e teslim edilmişti.




Hiç yorum yok: